2017. január 31., kedd

Tanulj meg kötni vagy horgolni! Legyen egy új hobbid! 2. rész/6

Ha szeretnél valami újat tanulni, ami kikapcsol a hétköznapok rohanásából és közben még valami szépet, hasznosat is létrehozni, akkor feltétlenül olvass tovább! 

Mutatok 6 hobbit, amit akár 30 nap alatt is elsajátíthatsz!


Mit válaszolsz, amikor egy beszélgetés alkalmával előjön a kérdés, mi a hobbid? Ha nem azok közé tartozol, akik elszántan űznek valamilyen sportot vagy például lelkes amatőr festők esetleg a zene a szenvedélyük, jó eséllyel hirtelen nem is tudsz mit válaszolni. A jó hír az, hogy ezen könnyen változtathatsz, nem is akkora kihívás és rövidebb idő alatt elsajátíthatod, mint gondolnád. Van 30 napod arra, hogy kipróbálj valami újat? Ennyi idő alatt az alapokat nagyszerűen megtanulhatod.

Még ha nem is te leszel a legprofibb a témában, azért látványos eredményekre számíthatsz!

(A sorozat bejegyzései Brittney Morgan 6 Hobbies You Can Pick Up in Just 30 Days című cikke nyomán születtek, számos módosítással és kiegészítéssel.)

 

2. rész

Tanulj meg kötni! Vagy horgolni :) 


Kötött kesztyű - Forrás

Ez egy igazán téli téma! Egy meleg kötött pulóver vagy egy gyapjú zokni, esetleg egy saját készítésű takaró? Némi elszántsággal és az internet segítségével könnyebben és gyorsabban ráérzel, mint gondolnád!

Kötött takaró - Forrás
Az alapok elsajátításában a Kacskaringó fonal (korábban Barka) oldalán található leckék  jelenthetnek segítséget.
Kötősuli
Horgolósuli (Én innét tanultam meg horgolni!)
Nekem azért is tetszett ez a horgolós tanfolyam, mert az angol elnevezéseket is megtanulhattam, így aztán a későbbiekben a külföldi oldalakon talált minták értelmezése sem jelentett gondot.

Horgolt kosár - Forrás

Videós segítséget találhattok a KnitPicks oldalán, kötés és horgolás témában is!

Ráadásul rengeteg, szebbnél szebb ingyenes minta is található a neten, az én kedvenc gyűjtőhelyem például a Ravelry! Regisztrálni kell és aztán egyszerű és jól használható kereső segítségével válogathatsz az ingyenes és a fizetős leírások közül, akár horgolni, akár kötni szeretnél. Rengeteg az ingyenes minta is!

Kép forrása
Horgolt párna - Forrás

A Pinterestet a többségnek nem kell bemutatnom, ott is rengeteg remek ötletet találhattok. Nekem a horgolás megy jobban, ilyen jellegű mintákat gyűjtöttem elég sokat, ezeket itt találjátok.


Most nagy divat a kézzel kötés (arm knitting). Ha esetleg ez keltette fel az érdeklődésedet, akkor innét is indulhatsz.

Kézzel kötött takaró - Forrás

Ha tetszett a poszt, lájkold a FB oldalamat, ha még nem tetted, és mindig elsőként értesülsz majd az új bejegyzésekről! Legyen egy új hobbid c. sorozatot jövő héten tovább folytatom, de maradjon egyenlőre titok, hogy mivel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése