2017. január 24., kedd

Legyen egy új hobbid! 30 nap elég is - 1. rész /6

Ha szeretnél valami újat tanulni, ami kikapcsol a hétköznapok rohanásából és közben még valami szépet, hasznosat is létrehozni, akkor feltétlenül olvass tovább! 

Mutatok 6 hobbit, amit akár 30 nap alatt is elsajátíthatsz!


Mit válaszolsz, amikor egy beszélgetés alkalmával előjön a kérdés, mi a hobbid? Ha nem azok közé tartozol, akik elszántan űznek valamilyen sportot vagy például lelkes amatőr festők esetleg a zene a szenvedélyük, jó eséllyel hirtelen nem is tudsz mit válaszolni. A jó hír az, hogy ezen könnyen változtathatsz, nem is akkora kihívás és rövidebb idő alatt elsajátíthatod, mint gondolnád. Van 30 napod arra, hogy kipróbálj valami újat? Ennyi idő alatt az alapokat nagyszerűen megtanulhatod.

Még ha nem is te leszel a legprofibb a témában, azért látványos eredményekre számíthatsz!

(A sorozat bejegyzései Brittney Morgan 6 Hobbies You Can Pick Up in Just 30 Days című cikke nyomán születtek, számos módosítással és kiegészítéssel.)

 

1. rész

Tanulj meg virágcsokrot kötni

Azt hiszem, már várom egy kicsit a tavaszt, azért választottam ezt a hobbit elsőnek a 6 közül. Igaz, hogy a poszt írásának pillanatában a virágoknak csillagászati áruk van, de már most fel lehet készülni, hogy ha majd a kertünkben, vagy a mezőn is könnyen elérhetőek lesznek, mi már tudjuk, mihez is kezdjünk velük. Addig is a koszorúkészítés lehet az a forma, amivel próbálkozhatunk vagy a most szintén nagyon menő a pozsgások üvegedényekbe rendezése. Mindezekre találhattok itt ötleteket.
 
Egy rendkívül hasznos hobbiról van szó, hiszen feldobhatod vele a lakásodat de ajándékba is szuper egy szép csokor virág.
A virágkötészet alapjait a netről is könnyedén elsajátíthatod, persze egy kis angol tudás nem árt. Ha kevésbé állsz jól az angollal, akkor kezdd a videókkal, de a google translate is segítségedre lehet.
via Apartment Therapy, spotted on  The Bouqs

Hol kezdj neki?
Mint már mondtam, az angol tudás előny, de anélkül is remekül boldogulhatsz. Ha például beírod a google-ba, a youtube keresőjébe vagy a pinteresten a következő kifejezések valamelyikét:
"how to make flower arrangements" (hogyan készítsünk virágcsokrot)
"flower arranging tutorial"
"wreath making tutorial" (koszorúkészítés útmutató)
"succulent terrarium" (pozsgásokkal beültetett terrárium)

Az én személyes kedvencem

http://www.avenuelifestyle.com/
Ha ehhez hasonló csokrot szeretnél kötni, itt elsajátíthatod az alapokat:

vagy itt:

Ha valami tartósabbra vágysz

 
Segítséget itt találsz:
http://www.floralverde.com/blog/479

Koszorúkészítés

http://www.wohnen-und-garten.de/Deko/Jahreszeiten%20&%20Anl%C3%A4sse/Wir_binden_einen_Herbstkranz/1769875-1928635-2659843-2659844.html


Ha a képekre kattintasz, lépésről lépésre követheted, hogyan készültek ezek a gyönyörű koszorúk.


A poszt írása közben pedig rájöttem, miért is hasznos, hogy most született ez a cikk. Azért, mert már most elkezdheted tervezgetni, hogy milyen virágokat szeretnél a kertedbe ültetni, amik majd aztán remekül felhasználhatók az új hobbidhoz és a magok beszerzéséhez is időben hozzá tudsz látni! (A tavaszi hagymásokról már így is lecsúsztunk sajnos...)
Ha magad szeretnéd termeszteni a virágokat, Dekor és Mentha blogján szuper posztot találsz arról, hogy hogyan is csináld. Itt és itt.


Remélem már várjátok a következő részt, amiben egy másik hobbit (kötés, már elérhető) ajánlok majd! Ha tetszett, lájkold a FB oldalamat, ha még nem tetted, és mindig elsőként értesülsz majd az új bejegyzésekről!


3 megjegyzés: